Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

2020-й рік стане роком детінізації української економіки

11 Січня 2020 • 13:19

Кіл-сть переглядів: 388

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками обласних державних адміністрацій щодо: заходів з припинення діяльності закладів грального бізнесу, що функціонують під виглядом лотерей та інших видів діяльності; заходів протидії нелегальному обігу деревини; заходів протидії незаконному обігу та роздрібний торгівлі пальним.

 

Участь в урядовій нараді взяли голова ОДА Віталій Бунечко, його заступник Віктор Градівський та представники правоохоронних, контролюючих та інспекційних установ області.

 

За словами Олексія Гончарука, 2020-й рік стане роком детінізації української економіки. Вже почали з нелегальних АЗС та грального бізнесу, додаємо у фокус облік деревини. Усі схеми будуть викриті й ліквідовані, а їхні учасники – притягнуті до відповідальності.

 

За інформацією міжвідомчої робочої групи щодо боротьби з нелегальними автозаправними станціями на території Житомирської області, в регіоні перевірили 154 автозаправні станції. У результаті аудиту АЗС 14 станцій припинили діяльність, у 10 – відсутня ліцензія, на 13 АЗС – складено адміністративні протоколи, по 30 об’єктах  розпочали кримінальне провадження. Крім того, вилучили 108 тонн пального на суму 2,6 млн грн, а також нарахували штрафних та фінансових санкцій у розмірі – 3,6 млн грн.

 

На селекторній нараді також мова йшла про результати протидії гральному бізнесу. У грудні 2019 року Уряд прийняв рішення щодо унеможливлення незаконної діяльності таких закладів. З того часу по всій країні було закрито понад 5300 нелегальних закладів. У Житомирській області правоохоронними органами перевірили 286 об’єктів грального бізнесу. За повідомленням ГУ Нацполіції в Житомирській області, 16 об’єктів діяли в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу», вилучили 186 одиниць грального обладнання, зареєстрували 14 кримінальних проваджень. В ОДА діє «гаряча лінія», на яку жителі області можуть повідомляти про нелегальний гральний бізнес за номером телефону – (0412) 47-44-37.

 

Також ГУ Нацполіції в області протягом 2019 року розслідувалося 532 кримінальних провадження на 670 кримінальних правопорушень за фактами незаконної порубки лісу. Сума нанесених збитків по направлених до суду кримінальних проваджень становить 621 тис. грн.

 

У підсумку Олексій Гончарук доручив головам ОДА і Нацполіції продовжити боротьбу в цьому напрямку, зокрема вжити всіх заходів для недопущення реклами незаконного грального бізнесу та посилити заходи із запобігання переходу нелегального грального бізнесу в онлайн. Водночас Глава Уряду наголосив на посиленні боротьби з нелегальними АЗС. ДФС та СБУ мають продовжити перевірки, а місцева влада – активніше долучитися до процесу в рамках робочих груп.

 

 

 

Версія для друку