Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мінсоцполітики відновлює соціальний діалог – тільки об’єднавши зусилля ми змінемо систему пенсійного забезпечення, – Марина Лазебна

13 Травня 2020 • 12:37

Кіл-сть переглядів: 154

Міністерство соціальної політики відновлює соціальний діалог стосовно важливого питання запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування для майбутніх пенсіонерів.

 

Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна на зустрічі з питань накопичувальної системи пенсійного страхування.

 

У заході також взяли участь Галина Третьякова – голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Наталія Королевська – народний депутат, заступник голови комітету ВРУ, Анатолій Кінах – президент Українського союзу промисловців і підприємців, Сергій Біленький – виконавчий директор Федерації металургів України, Григорій Осовий – голова Федерації професійних спілок України та його заступник Володимир Саєнко, інші експерти.

 

«Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення, згідно з даними ООН. Причому в найближчі десятиліття скорочення населення буде відбуватися за рахунок працездатних. За 5 років населення скоротиться на 18%, співвідношення між пенсіонерами і працюючими зросте майже вдвічі. Внесків працюючих і зараз недостатньо для забезпечення необхідного рівня життя пенсіонерів, а надалі ситуація погіршуватиметься. На нашу думку, розумної альтернативи запровадженню другого рівня пенсійної системи не існує. Тому нам необхідно запровадити накопичувальну систему з посильними внесками, які сплачуватимуть працівник та роботодавець. Додатково така система сприятиме детінізації зайнятості. Досягнути успіху можливо лише в рамках тісного діалогу між державою та сторонами працівників та роботодавців, ми маємо знайти баланс інтересів»,- сказала Міністр.

 

За словами Марини Лазебної, має бути вибудувана комплексна програма з чітким алгоритмом дій задля гідного пенсійного забезпечення громадян України. Сторони дійшли згоди з питань стратегічного підходу до вирішення проблеми підвищення співвідношення розміру пенсії до отримуваної заробітної плати в майбутньому шляхом введення обов’язкової накопичувальної системи, та домовились опрацювати всі пропозиції в рамках робочої групи при Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Міністр висловила подяку всім учасникам соціального діалогу за конструктивні пропозиції та справжню соціальну відповідальність.

 

Версія для друку