Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На базі університетів області пройшли українсько-білоруські івенти: еко-форум, виставка стартапів та круглий стіл

03 Жовтня 2019 • 18:53

Кіл-сть переглядів: 220

Сьогодні у Житомирі стартувала дводенна масштабна подія – Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. В перший день його учасники змогли відвідати еко-форум, форум та виставку високих технологій, робототехніки, мехатроніки та стартапів, а також працював круглий стіл з питань збереження мовного середовища.

 

В Державному університеті «Житомирська політехніка» пройшли Форум та виставка високих технологій, робототехніки, мехатроніки та стартапів.

 

Під час заходу було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Білоруським державним університетом інформатики та радіоелектроніки та Державним університетом «Житомирська політехніка».

 

На виставці працювало 9 локацій: досягнення сучасних космічних технологій, автоматизація та приладобудування, організація і безпека дорожнього руху на транспорті, промислове виробництво та технічна наука, сучасна військова техніка та технології, мережні технології та телекомунікації, сучасний світ програмування, технічний захист інформації та кібербезпека, а також локація з представленням сучасних медичних засобів та телемедицини.

Еко-форум пройшов на базі Житомирського національного агроекологічного університету. У ході роботи провідні вчені України та Республіки Білорусь, разом з представниками влади і бізнес середовища засідали за дискусійними панелями.

 

Обговорення відбувалося з питань:

  • аналіз можливостей застосування космічних систем дистанційного зондування Землі для вирішення екологічних проблем;
  • оцінка якості життя населення, що проживає на радіоактивно забруднених територіях;
  • рух органічного виробництва і продовольча безпека;
  • чиста питна вода;
  • реалізація глобальних цілей стратегії сталого розвитку в контексті екологічної освіти дітей і молоді.

Круглий стіл «Збереження мовного, культурного та природного середовища трансокордонних територій: історія та сучасність» пройшов в Житомирському державному університеті ім. І. Франка. Його учасники змогли обговорити історичні, діалектно-мовні, освітні та природничі аспекти розвитку двох держав.

 

У ході роботи відбулося підписання угод про науково-освітню співпрацю між:

• Інститутом професійно-технічної освіти НАПН України та Республіканським інститутом професійної освіти;
• Національним педагогічним університетом ім. М.П. Драгоманова та Гомельським державним університетом імені Франциска Скорини;
• Житомирським державним університетом імені Івана Франка та Гомельським державним університетом імені Франциска Скорини.

 

По завершенню круглого столу пройшли майстер-класи з підготовки майбутнього вичтеля до нової української школи, підготовка учнів до участі в інтернет-олімпіадах (на базі порталу e-olimp), кооперативна дидактика в умовах інклюзії: з досвіду реалізації українсько-італійського проекту та хмарні технології в роботі вчителя початкової школи.

Всі заходи проходили сьогодні, 3 жовтня, з 10.00 до 13.00 год.

Версія для друку