Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині стартувала програма «Велике будівництво»

02 Березня 2020 • 14:38

Кіл-сть переглядів: 678

В Україні з 1 березня стартувала програма «Велике будівництво». Ініційована Президентом України програма передбачає здійснення масштабного будівництва та капітального ремонту шкіл, дитячих садочків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг.

 

До карти проєктів Житомирської області у програмі «Велике будівництво» увійшли 7 приймальних відділень, 197,5 км доріг, 11 шкіл, 7 садочків та 9 спортивних об’єктів, 24 амбулаторії.

 

«Усі об’єкти в рамках «Великого будівництва» контролюватиму особисто. Якщо підрядники зумисно будуть затримувати хід виконання запланованих робіт, будемо їх змінювати. Усі важливі інфраструктурні об’єкти Житомирщини мають бути побудовані чи відремонтовані у визначені терміни», – зазначає голова ОДА Віталій Бунечко.

 

За повідомленням департаменту регіонального розвитку ОДА, із загальної кількості об’єктів – 26 буде фінансуватися за кошти державного фонду регіонального розвитку, 53 об’єкти – за кошти дорожнього фонду.

 

Головне завдання програми – сконцентрувати кошти на найнеобхідніших об’єктах інфраструктури, а не розпорошувати на усі розпочаті об’єкти, які будуються роками.

 

Нагадаємо, що заступниця голови ОДА Наталія Остапченко оглянула хід виконання робіт на об’єктах «Великого будівництва» у Пулинському, Черняхівському та Радомишльському районах.

 

Заступник голови ОДА Віктор Градівський також перевірив три об’єкти Житомирської області, які увійшли до національної програми.

 

Довідково. За програмою «Велике будівництво» цього року в Україні передбачається оновити 4 тис. км доріг, щонайменше 100 шкіл, 100 дитячих садків і 100 стадіонів

Версія для друку