Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Недопущення поширення коронавірусу, лісові пожежі, оздоровлення дітей та боротьба з нелегальними АЗС – основні питання Державної комісії ТЕБ та НС

16 Червня 2020 • 14:12

Кіл-сть переглядів: 531

Голова ОДА Віталій Бунечко та його заступники Володимир Федоренко, Наталія Остапченко, Віра Рогова взяли участь у позачерговому засіданні Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У форматі відеозв’язку до роботи комісії під головування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля долучилися представники всіх регіонів України, сьогодні, 16 червня.

 

Під час засідання розглянули такі питання:

 

  • заходи запобігання пожежам у природних екосистемах;

 

  • діяльність закладів оздоровлення та відпочинку для дітей у 2020 році;

 

  • нелегальний обіг та роздрібна торгівля пальним;

 

  • заходи щодо запобігання розповсюдженню COVID-19.

 

Під час комісії наголосили, що наразі в Україні існує велика ймовірність виникнення пожеж в екосистемах у всіх регіонах. Очікується дуже важкий період з можливими лісовими пожежами. Адже посушлива зима та весна не можуть бути компенсовані дощами влітку.

 

Житомирська область серед тих областей, де спостерігається найбільш складна пожежонебезпечна ситуація, тому потребує особливої уваги та контролю.

 

 «В області загальна площа лісів складає понад 1 мільйон гектарів. Ще в квітні перші пожежі змусили нас мобілізувати всі сили. Постійно проводяться профілактичні заходи щодо недопущення загорянь. Залишається відкритим питання по Древлянському заповіднику, який знаходиться на території Житомирщини, проте підпорядковується Міністерству енергетики та захисту довкілля України. Перші пожежі виникли на землях саме цього заповіднику в Народицькому районі. Наразі у нас немає законних повноважень зайнятися розчищенням просік там. Розраховуємо на сприяння у вирішенні цього питання Кабінету Міністрів України», – наголосив Віталій Бунечко.

 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів до 1 липня 2020 року.

 

Доповідаючи про стан ситуації з дитячими оздоровчими таборами, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що попри необхідність оздоровити цього літа понад 1,2 млн дітей, більшість з яких є представниками пільгових категорій населення, клінічна ситуація щодо COVID-19 залишається достатньо напруженою. За його словами, діти будуть приїжджати в дитячі табори з різних регіонів, в яких різна епідеміологічна ситуація, що може сприяти поширенню коронавірусу між регіонами України. З огляду на це та у зв’язку з погіршенням сьогоднішньої ситуації з епідемією коронавірусу МОЗ наголошує на тому, що відкриття закладів оздоровлення в даний час є передчасним.

 

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов звернув увагу всіх на продовження боротьби із нелегальною діяльністю автозаправних станцій. Так, за його словами, спостерігається активізація роботи таких об’єктів із незаконної торгівлі пальним.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині вже посили перевірки діяльності автозаправних станцій.

 

У зв’язку зі збільшенням кількості підтверджених випадків на коронавірусну інфекцію серед жителів області Житомирщина не перейшла на черговий етап послаблення карантину з 5 червня.

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на тому, що важливо не забувати про те, що країна живе в режимі надзвичайної ситуації, при цьому діють певні пом’якшення карантинних обмежень.

 

«Важливо тримати руку на пульсі та контролювати ситуацію. Пандемія коронавірусу у світі та в Україні змушує нас дотримуватися соціальної дистанції та маскового режиму», – сказав Денис Шмигаль.

 

Також він наголосив на тому, що найближчим часом розглядатимуть питання щодо посилення відповідальності за недотримання карантинних обмежень. Зокрема, йдеться про обов’язкове носіння захисних масок, особливо у приміщеннях, соціальних просторах та громадському транспорті.

 

Версія для друку