Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обласна клінічна лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень від житомирської компанії

02 Квітня 2020 • 15:31

Кіл-сть переглядів: 541

Це ще одна історія про те, що соціально відповідальний бізнес на Житомирщині долучається до боротьби з коронавірусною інфекцією. Так, завдяки житомирській компанії обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського отримала новий апарат штучної вентиляції легень.

 

У АТ «Житомиробленерго» виділили 800 тис. грн для придбання апарату ШВЛ, який передали на потреби обласної клінічної лікарні.

 

«Завдяки апарату штучної вентиляції легень зможемо рятувати при потребі десятки життів жителів області. Наша лікарня є високоспеціалізованим медичним закладом, тому техніка матиме безпосередньо цільове використання», – наголосив головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів.

 

Голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета зазначає:

 

«Сподіваємось, що апарат допоможе врятувати життя хоча б однієї людини. Переконаний, що це буде прикладом для інших підприємців, аби також долучитися до боротьби з коронавірусом та допомогти нашим медикам. Ми допомагаємо рятувати сьогодні, а вже завтра буде кому рятувати нас».

 

Нагадаємо, що вчора, 1 квітня, для медичних працівників області передали понад 500 повних комплектів засобів індивідуального захисту.

 

Також область отримала дезінфікуючі засоби для лікарень від міжнародної компанії.

Версія для друку