Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Переможемо коронавірус разом: ще 10 тис. захисних біокостюмів передали для медиків області

23 Квітня 2020 • 15:21

Кіл-сть переглядів: 564

Чергову партію засобів індивідуального захисту, призначених для медичних працівників, отримала Житомирська область вчора від соціально відповідального бізнесу. На Житомирщині вже багато прикладів того, як підприємці включилися в боротьбу з COVID-19 та надають допомогу лікувальним закладам.

 

Так, 23 квітня перший заступник голови ОДА, керівник робіт з наслідків надзвичайної ситуації Володимир Федоренко  оглянув нову партію засобів індивідуального захисту для медиків на обласній базі спеціального медичного постачання.

 

«Область отримала ще 10 тисяч захисних костюмів для медичних працівників, які будуть розподілені між дванадцятьма лікарнями «першої хвилі». На базі спецмедпостачання вже створили запас засобів захисту для медустанов, що належать до другої хвилі. Наразі лікарі забезпечені костюмами, які потрібні їм при роботі з хворими на коронавірус», – зазначає Володимир Федоренко.

 

Біозахисні костюми область отримала від швейної фабрики з Новограда-Волинського, які замовила та профінансувала інвестиційна компанія BGV Group Геннадія Буткевича.

 

Нагадаємо, що минулого тижня для медиків Житомирщини вже направили 5 тисяч костюмів.

 

«Це вже друга партія захисних костюмів для медичних працівників. Орієнтовно через тиждень на потреби області надійде ще одна партія – 10 тисяч біозахисних костюмів», – зазначає Володимир Федоренко.

 

За словами керівника швейної фабрики, важко було одразу перепрофілюватися та почати пошив потрібних засобів захисту. Проте зараз вже закуплена сировина та налагоджений процес виробництва. Фабрика може повністю покрити потреби області в таких видах засобів захисту для медиків. А благодійники допомагають профінансувати замовлення та направити їх до лікарень.

 

 

Версія для друку