Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Про пільги, на які мають право медики у сільській місцевості

28 Серпня 2019 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 85

У законодавстві передбачено, що медики мають право на забезпечення побутових потреб у сільській місцевості. Серед таких потреб – безоплатне користування житлом, додаткові гарантії оплати праці, мотиваційні пакети від місцевої влади.

 

Нині забезпечення житлом активно практикується для залучення лікарів первинної ланки. Наприклад, у смт Веселинове Миколаївської області лікарю надають квартиру з ремонтом і меблями, у с. Рівне Кіровоградської області лікар забезпечується 2-кімнатною квартирою в центрі села, облаштовану меблями, є договір з сільською радою про оплату комунальних послуг, а с. Великі Виски тої ж області також шукають лікаря з можливістю надання 2-кімнатної квартири.

 

Тож там, де місцева влада розуміє необхідність підтримки свого центру первинної медичної допомоги або окремої амбулаторії – лікарям надають службове житло, іноді з можливістю поступового викупу, або, за бажанням працівника – пільговий кредит на придбання власного. Також місцева влада пропонує повну або часткову оплату комунальних послуг.

 

За проектом “Доступна медицина” вже збудовано 93 амбулаторії в сільській місцевості. Значну частину з них одразу облаштовують сучасним житлом для медичного персоналу.

 

Також у оголошеннях про запрошення на роботу лікарів у сільську місцевість завжди акцентують увагу на заробітній платі 12-15 тис. грн на місяць. Деякі заклади пропонують “підйомні” до 100 тис. грн, як от у Тарутинському районному центрі ПМСД в Одеській області.

 

Докладно про права медиків і відповідальність за забезпечення пільг: https://bit.ly/2KZGzWW

Версія для друку