Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Програма «Велике будівництво» стартує у березні у всіх регіонах України. Приєднується і Житомирщина

22 Січня 2020 • 12:42

Кіл-сть переглядів: 238

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України під час селекторної наради з головами ОДА. У 2020 році в Україні стартує масштабна програма «Велике будівництво», відповідно до якої по всій країні мають збудувати чи відновити 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів, 400 км доріг.

 

У нараді, яка відбулася 21 січня, взяв участь голова ОДА Віталій Бунечко, його заступники Наталія Остапченко та Віктор Градівський, керівники профільних структур ОДА.

 

«З 1 березня країна повинна розпочати масштабне будівництво, Ми маємо за рік виконати величезний обсяг роботи і наприкінці  потрібномати 100 оновлених шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів, 4000 км доріг. Це конкретні, вимірювані показники», – зазначив на початку наради Олексій Гончарук.

 

На Житомирщині попередньо відібрали найбільш пріоритетні проєкти для реалізації в рамках цієї програми, а саме –  будівництво 2 шкіл, 6 садочків та 8 стадіонів.

 

«Залишилося трохи більше місяця, для того щоб розпочати процес «Великого будівництва». Ця програма дозволить якісно оновити соціальну інфраструктуру та здійснити поставлену ціль — побудувати 100 садочків, 100 шкіл та 100 стадіонів по всій країні», – відзначив Віталій Бунечко.

 

Також під час селекторної наради з регіонами розглянули питання безпеки дорожнього руху, розвитку опорних шкіл та закладів охорони здоров’я, підходи до формування планів виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету з урахуванням пріоритетності виконання капітального ремонту, із застосуванням маршрутного принципу.

 

Версія для друку