Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Стартувала кампанія декларування доходів громадянами, отриманих у 2019 році

03 Січня 2020 • 10:42

Кіл-сть переглядів: 99

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області повідомляють, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2020 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

 

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Відповідно до вказаної законодавчої норми «Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом».

 

Звертаємо увагу, що згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

– доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

– доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

– спадок  від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

– доходи від продажу інвестиційних активів;

– іноземні доходи.

 

Виконати конституційний обов’язок – прозвітуватися про минулорічні доходи, можна у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області. Правильно заповнити і подати декларацію про доходи громадянам допоможуть фахівці ДПС.

 

 

 

Версія для друку