Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У грудні Житомирська ОДА планує затвердити проєкт Стратегії розвитку області на період до 2027 року

07 Листопада 2019 • 16:01

Кіл-сть переглядів: 294

Житомирська обласна державна адміністрації планує затвердити проєкт Стратегії розвитку області на період до 2027 року.

 

Про це повідомив сьогодні, 7 листопада, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко під час селекторної наради із Міністерством розвитку громад та територій, яку провів перший заступник Міністра Дмитро Живицький.

«Житомирська облдержадміністрація активно працює над створенням проєкту Стратегії розвитку області на період до 2027 року. Наразі маємо вже сформований проєкт Стратегії та Плану реалізації, а перед цим провели усі необхідні наради та зустрічі. Вже у грудні на сесії обласної ради плануємо затвердити Стратегію та План реалізації», – повідомив Володимир Федоренко.

Стратегія встановлена на засадах смарт-спеціалізації. Методологія передбачає види економічної діяльності, галузі перспективної смарт-спеціалізації шляхом підприємницького відкриття. Ключові принципи, на яких базується Стратегія: децентралізація; smart-спеціалізація та digital-інструменти регіонального розвитку; розбудова інфраструктури; акцент на розвиток малого та середнього бізнесу; міжрегіональна співпраця та транскордонне співробітництво; посилення кадрового потенціалу.

 

В області визначено 5 видів економічної діяльності, які мають найбільший економічний та інноваційний потенціал в регіоні: виробництво інших текстильних виробів, виробництво зі скла, виробництво з бетону і цементу, виробництво металоконстроукцій, виробництво меблів.

 

Смарт-спеціалізація може бути в таких напрямках – органічне рослинництво, органічне тваринництво й виробництво органічних харчових продуктів.

 

Перший заступник Міністра Дмитро Живицький наголосив, що усі Стратегії мають бути реальними, а не формальними.

«Розробка регіональних стратегій – це важливий процес. Ми використовуємо нову методику для їх розробки, зокрема, Smart спеціалізацію. Усі стратегії мають бути реальними, а не на папірцях. Області, у яких не буде нормальної стратегії розвитку, не отримають державну підтримку із Державного фонду регіонального розвитку та секторальну підтримку», – сказав Дмитро Живицький.

Версія для друку