Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі проводять навчання щодо комплексного оцінювання інтернатних закладів

26 Лютого 2020 • 09:39

Кіл-сть переглядів: 444

Протягом 25-26 лютого в обласному центрі проводять тренінг для працівників соціальних служб щодо комплексного оцінювання інтернатних закладів. Навчання проходять за підтримки Міжнародного благодійного фонду  Lumos.

 

Нагадаємо, що Житомирщина перша в Україні включилася в реформу деінституціалізації і затвердила регіональний план реформування інтернатних закладів.

 

На тренінг приїхали медичні та педагогічні працівники, психологи, представники служб у справах дітей, фахівці із соціальної роботи області, а також перейматимуть досвід колег з соціальних служб Херсонської області. Під час тренінгу має бути опрацьована методологія комплексного оцінювання закладів, в яких перебувають діти.

 

«Наш задум створити модель реформування інтернатних закладів на Житомирщині – це вже реальність. Lumos пропонує Міністерству соціальної політики прийняти досвід вашого регіону як загальнодержавні стандарти для реформування», – відзначила координатор Фундації Lumos в Україні Галина Булат.

 

З метою підготовки спеціалістів, членів робочих комісій для проведення моніторингу дотримання прав та інтересів дітей, які виховуються в закладах інституційного догляду та виховання дітей області, учасники тренінгу вивчають методологію комплексної оцінки.

 

Для всіх інституцій методологія включає три етапи: модель обстеження закладу, комплексна оцінка закладу, аналіз та обробка даних, розроблення плану трансформації.

 

 

 

Версія для друку