Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відзначили 113-ту річницю з дня народження Сергія Корольова. ФОТО

12 Січня 2020 • 12:44

Кіл-сть переглядів: 626

Саме сьогодні, 12 січня, відзначається 113-та річниця з дня народження геніального космічного конструктора Сергія Корольова.

 

Цього дня у Житомирі на майдані ім. С. Корольова вшанувати видатного земляка прийшли перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, заступник голови ОДА Віктор Градівський, військові, громадськість.

 

Учасники урочистого заходу поклали квіти до пам’ятника Сергію Корольову на майдані його імені та до погруддя С. Корольова біля Музею космонавтики.

 

Далі всі бажаючі пішли до Музею космонавтики, адже там сьогодні презентували зореліт «Еней». Діти мали можливість спробувати себе у ролі справжнього космонавта та полетіти до зірок на «Енеї».

 

Музей космонавтики ім. С. Корольова сьогодні відкритий для всіх, вхід – безкоштовний.

 

Володимир Федоренко, спілкуючись із журналістами, відмітив, що обласна влада докладатиме зусиль для розвитку Музею космонавтики. Адже це єдиний космічний музей в Україні. І це важливий туристичний об’єкт.

 

До 113-ї річниці з дня народження Сергія Корольова відновили напис на стелі на межі Житомирської області – “Житомирщина – Батьківщина С. Корольова”.

 

Версія для друку