Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОДА провели оперативний штаб щодо запобігання поширенню коронавірусу

13 Березня 2020 • 14:23

Кіл-сть переглядів: 581

Сьогодні, 13 березня, голови ОДА Віталій Бунечко провів засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території області.

 

«Головне завдання – не допустити поширення коронавірусної інфекції. І запобігти всіляким панічним наслідкам. Маємо напрацювати алгоритм дій та прийняти рішення, якими будемо надалі керуватися в нашій спільній роботі», – наголосив на початку засідання голова ОДА.

 

Віталій Бунечко повідомив, що після того, як у Радомишльському районі виявили захворювання на коронавірус, терміново створено та скликано перше засідання оперативного штабу щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.

 

Директор Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Зіновій Парамонов сповістив, що спеціалістами центру проведена дезінфекція первинних вогнищ – це транспорт, яким перевозили хвору жінку, її будинок та приймальне інфекційне відділення районної лікарні. Також за його словами, область перша в країні отримала тест-системи на виявлення COVID-19.

 

На засіданні штабу начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик проінформував присутніх про стан здоров’я жительки Радомишльського району, у якої 12 березня лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус. Станом на 11.00 13 березня у пацієнтки спостерігається стан середньої тяжкості, лікарі роблять все можливе, аби уникнути ускладнень.

 

Нагадаємо, що під час брифінгу сьогодні заступниця голови ОДА Наталія Остапченко повідомила, що жінка отримує необхідне симптоматичне лікування, дихає на самостійно, перебуває на кисневій підтримці.

 

Під час засідання оперативного штабу вирішили вжити на території області наступних заходів щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції:

  • тимчасово обмежити доступ громадян до державних установ та максимально перевести усі послуги в онлайн;
  • відкласти проведення міжнародних зустрічей, круглих столів та нарад з великою кількістю осіб;
  • обмежити відрядження держслужбовців;
  • приймати звернення громадян через електронну пошту та форму звернення на відповідних сайтах;
  • рекомендуємо радам усіх рівнів відмовитися від проведення сесій, у разі терміновості – в закритому режимі;
  • вважає за потрібне рекомендувати громадянам відмовитися від закордонних поїздок в країни групи-ризику;
  • перевізникам всіх рівнів – проводити дезінфекційцні заходи у громадському транспорті.

 

Нагадаємо, що в області обмежене проведення масових заходів та призепениний освітній процес у закладах освіти Житомирщини.

Версія для друку