Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В ОДА триває виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування

27 Січня 2020 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 321

Стан надання онкологічної допомоги населенню Житомирської області та першочергові пріоритети в організації протиракової боротьби – основні теми, які обговорюють під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

Засідання Комітету проходить сьогодні, 27 січня, за участю Голови Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, голови ОДА Віталія Бунечка, його заступниці Наталії Остапченко, народного депутата України від Житомирської області Сергія Кузьміних, представників НСЗУ, а також лікарів Житомирської області.

 

На початку наради в ОДА Михайло Радуцький закликав усіх до відвертої та чесної розмови.

 

«Реформування галузі охорони здоров’я – це шлях до нової якісної страхової медицини з широким гарантованим пакетом послуг, які сплачує держава», – наголосив голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

Голова ОДА Віталій Бунечко проінформував присутніх про стан галузі охорони здоров’я Житомирщини і перспективи розвитку в умовах підготовки до медичної реформи.

 

За його словами, до системи еHealth в області вже підключено 57 закладів надання першої медичної допомоги, зареєстровано 796 лікарів, підписали декларації  з лікарями понад 972 тис.  пацієнтів.

 

За станом на січень 2020 року як комунальні некомерційні підприємства  в області зареєстровані 54 заклади, котрі надають спеціалізовану допомогу. Ще 1 заклад надання спеціалізованої медичної допомоги в процесі завершення перетворення в комунальне некомерційне підприємства.

 

Наразі заклади надання спеціалізованої медичної допомоги комп’ютеризовані від потреби в середньому на 60%. У системі еHealth зареєстровані близько 90% лікарів.

 

Т.в.о. голови Національної служби здоров’я України Оксани Мовчан відмітила, що Житомирська область демонструє гарні показники щодо підготовки закладів надання спеціалізованої допомоги до включення в реформу.

 

У рамках роботи виїзного Комітету ВРУ відвідали Обласний онкологічний диспансер, Обласний протитуберкульозний диспансер, Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 

 

 

 

Версія для друку