Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво: На Житомирщині побудовано ще дві сучасні сільські амбулаторії, – Віталій Бунечко

25 Березня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 656

У Житомирській області триває реалізація програми Президента “Велике будівництво”. Так, завершено будівництво ще двох сільських амбулаторій – у Першотравневому Гладковицької громади та Покалеві Овруцької громади.
.
Нові амбулаторії відвідав 24 березня під час робочої поїздки голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко..
“Ще рік тому на їх місці стояли дві недобудови, непридатні для надання медичних послуг. Сьогодні це нові заклади охорони здоров’я – сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Потреба в амбулаторіях – велика. Нині сімейний лікар – це основна ланка, це найперша людина, до якої звертається пацієнт за медичною допомогою“, – сказав Віталій Бунечко.
За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, загальна кошторисна вартість кожної сільської амбулаторії – 9 мільйонів гривень. До робіт долучилися й місцеві бюджети обох громади, які виділили співфінансування у розмірі понад 800 тисяч гривень кожна..
“Маємо черговий приклад ефективного поєднання зусиль державної, обласної та місцевої влади на благо громади. Саме на таких засадах будуватиметься реалізація інфраструктурних проєктів за участі держави та обласного бюджету, зокрема в рамках програми Президента України «Велике будівництво»”, – наголосив голова Житомирської ОДА.
Обидва заклади первинної медичної допомоги оснащені сучасними меблями та необхідним обладнанням, у тому числі телемедичним. Також за кошти субвенції для медичних працівників амбулаторій придбано службові автомобілі марки «Рено Дастер» вартістю майже 500 тисяч гривень.
.
.
.

Брифінг першої заступниці голови Житомирської ОДА щодо реалізації в області Програми Президента “Велике будівництво” дивіться ТУТ. 

.

.
Версія для друку