Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Всі госпітальні бази для надання медичної допомоги постраждалим особам від коронавірусу готові – Віталій Бунечко під час селекторної наради

07 Лютого 2020 • 18:18

Кіл-сть переглядів: 380

В Україні вживаються всі необхідні заходи застереження від коронавірусу 2019-nCoV.

 

Про це йшлося сьогодні, 7 лютого, на селекторній нараді за участю Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

 

Під час наради обговорили важливість недопущення, розповсюдження та лікування захворювань, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай).

 

Заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко сповістив регіони про надання найближчим часом додаткових засобів індивідуального захисту.

 

Від Житомирської області участь у селекторній нараді взяли голова ОДА Віталій Бунечко, заступниця голови ОДА Наталія Остапченко, а також керівники структурних підрозділів ОДА.

 

Віталій Бунечко доповів, що в Житомирській області всі госпітальні бази для надання медичної допомоги постраждалим особам від коронавірусу готові. Директори закладів вживають заходи для забезпечення інфекційних відділень лікарськими засобами та медичним обладнанням, а також засобами індивідуального захисту для медичного персоналу, дезінфекційними засобами.

 

Довідково.

 

Госпітальні бази у Житомирській області для надання медичної допомоги постраждалим особам які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV: комунальне підприємство «Лікарня№1» Житомирської міської ради (доросле населення) та комунальне некомерційне підприємство «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради (дитяче населення).

 

В КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради утворено дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для транспортування та надання допомоги особам які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV.

 

Станом на 7 лютого кількість загиблих від коронавірусу 2019 nCoV на території материкового Китаю збільшилась до 636 осіб, а кількість випадків захворювання цією пневмонією подолала поріг у 31 тис.

 

В Україні поки що не доведено жодного випадку зараження коронавірусів, проте українські медики і системи цивільного захисту готуються до протидії новому коронавірус.

 

Версія для друку