Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

За зверненням Віталія Бунечка прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами

17 Жовтня 2019 • 09:38

Кіл-сть переглядів: 227

Про це голова ОДА Віталій Бунечко повідомив сьогодні, 17 жовтня, на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Ранок починаємо з гарних для нас новин! Прокуратурою Житомирської області було відкрито кримінальне провадження за фактом можливих корупційних зловживань на суму близько півмільярда гривень. Було установлено, що за попередньою змовою службових осіб райдержадміністрацій та представників місцевої компанії впродовж 2019 року, шляхом укладення низки договорів з експлуатаційного утримання доріг, незаконно заволоділи бюджетними коштами. Правоохоронці кваліфікують справу за ч. 3 ст. 191 Кримінального Кодексу України. Досудове розслідування проводитиме слідче управління ГУНП», – зазначає Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що вчора, 16 жовтня, під час пресбрифінгу для журналістів голова ОДА публічно звернувся до правоохоронних органів задля перевірки фактів розкрадання бюджетних коштів в ОДА.  Віталій Бунечко представив факти виявлення корупційних зловживань під час проведення тендеру на експлуатаційне утримання доріг області, реконструкції стадіону «Полісся», будівництва сільських амбулаторій.

 

Прокуратура Житомирської області інформує, що спільно із правоохоронними органами вживає заходи з викриття злочинів щодо протиправного використання бюджетних коштів, вчинених посадовими особами.

 

«У середу, 16 жовтня 2019 року, прокуратурою  Житомирської області, за матеріалами УСБ України в області, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання службовими особами одного із суб’єктів господарювання службовим становищем та заволодіння бюджетними коштами. Дії службових осіб кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191  КК України. Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області», – йдеться у повідомлення Прокуратури Житомирської області.

 

Крім цього, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, слідчим управлінням ГУНП в області розслідуються кримінальні провадження за фактами заволодіння бюджетними коштами, спрямованими на будівництво амбулаторій на території Житомирської області, а також реконструкцію футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону «Полісся» в місті Житомирі.

 

 

Версія для друку