Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина цьогоріч першою з областей придбала для дітей 20 шкільних автобусів. ФОТО

11 Червня 2019 • 11:22

Кіл-сть переглядів: 202

Цього року Житомирська область стала першою серед всіх регіонів  України, яка придбала нові шкільні автобуси. 20 нових комфортних автобусів сьогодні, 11 червня, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич передав ОТГ та районам.

 

«Завдяки командній роботі ми змогли першими придбати 20 шкільних автобусів для дітей.  Розподілили державні кошти, виділили фінанси з місцевих бюджетів та закупили автобуси вже влітку, не чекаючи першого вересня.  І вже зараз діти зможуть їздити на них на екскурсії до обласного центру, районних центрів», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

 

Нові шкільні автобуси у новому навчальному році підвозитимуть дітей та вчителів до шкіл у Романівському та Ружинському районах, Корнинській, Овруцькій, Барашівській, Піщівській, Городницькій, Горщиківській, Миропільській, Хорошівській, Ємільчинській, Радомишльській, Оліївській, Словечанській, Любарській, Лугинській, Курненській, Коростишівській та Високівській ОТГ.

 

«Ці двадцять автобусів придбали за рахунок коштів державного бюджету та місцевих бюджетів. За чотири роки на Житомирщині вже купили загалом 74 автобуси. І цього року закупили вже 20 автобусів для шкіл ОТГ та районів. Найголовніше, аби новий транспорт був комфортним саме для дітей», – наголосив Ігор Гундич.

 

Шкільні автобуси закупили за рахунок державного бюджету (70%) та у співфінансуванні з місцевими бюджетами ОТГ та районів (30%). Вартість одного автотранспорту складає 1 млн 930,5 тис. грн.

 

За минулі 4 роки на Житомирщині придбали вже 74 шкільні автобуси. На сьогодні в області потребують перевезення 15,5 тисяч учнів. Діти підвозяться до 396 навчальних закладів з 1040 населених пунктів.

 

Шкільний автопарк в області на сьогодні складається з 276 шкільних автобусів, якими підвозять на навчання 13 тис. 446 дітей. Крім цього, учні доїжджають 10 орендованими та 154 рейсовими автобусами.

 

За інформацією місцевих органів влади, залишається потреба у 20 шкільних автобусах.

 

Версія для друку