Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зустріч НСЗУ з головами громад та надавачами медичної допомоги Житомирщини: обговорення наглядових рад та результати моніторингу ЗОЗ. ВІДЕО

21 Серпня 2024 • 14:00

Кіл-сть переглядів: 390

20 серпня 2024 року в обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського м. Житомира відбулася зустріч представників Національної служби здоров’я України (НСЗУ) з головами територіальних громад – власниками спеціалізованої медичної допомоги (СМД) та надавачами спеціалізованої медичної допомоги Житомирської області.

 

У заході взяли участь голова НСЗУ Наталія Гусак, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, директорка Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Алла Горбатюк, старший юридичний радник Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» Максим Бурлака та заступниця міського голови Житомира з питань діяльності виконавчих органів влади Марія Місюрова.

 

Основна тема зустрічі стосувалася утворення наглядових рад у закладах охорони здоров’я Житомирської області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2023 року № 1221.

 

Учасники обговорили практичні аспекти формування наглядових рад, поділилися досвідом й розглянули проблемні питання, з якими зіштовхуються заклади під час створення та функціонування цих рад.

 

Експерти надали роз’яснення щодо законодавчих вимог та окреслили можливі шляхи розв’язання проблем, пов’язаних із діяльністю наглядових рад.

 

Голова НСЗУ Наталія Гусак також представила результати планового моніторингу закладів охорони здоров’я Житомирської області щодо дотримання умов договорів за пакетами «Медична допомога при гострому мозковому інсульті», «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда», «Медична допомога при пологах», «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках». Вона зазначила, що моніторинг виявив як досягнення, так і порушення у діяльності закладів, і підкреслила важливість дотримання міжнародних стандартів якості медичних послуг.

 

Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко підкреслила важливість співпраці з НСЗУ для забезпечення стабільності надання медичних послуг у регіоні.

«Співпраця з НСЗУ є ключовим елементом для збереження та розвитку надання спеціалізованої медичної допомоги в нашій області. Збереження пакетів надання послуг є надзвичайно важливим для забезпечення доступності та якості медичної допомоги для наших громадян», – зазначила Наталія Остапченко.

Зустріч стала важливим кроком у розв’язанні актуальних проблем у сфері охорони здоров’я Житомирщини та підвищенні ефективності управління медичними закладами, що, зрештою, сприятиме покращенню якості медичних послуг для жителів області.

 

Нагадуємо, що Національна служба здоров’я України провела пресбрифінг у Житомирі.

 

 

 

Версія для друку