Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Українців, які бачать кешбек в Дії, стало в рази більше

27 Вересня 2024 • 15:55

Кіл-сть переглядів: 108

663 тисячі українців, які долучилися до програми «Національний кешбек», вже бачать свій кешбек в Дії. Усього їм нарахували 23,6 млн грн. Такі головні підсумки третього тижня бета-тестування програми.

 

Станом на 23 вересня до «Національного кешбеку» вже долучились близько 1,5 млн українців. Вони відкрили в банках 1,65 млн карток. Позначили в Дії картку для виплат 812 тис. громадян.

 

За минулий тиждень ще більше торговельних мереж почали маркувати товари з кешбеком на полицях. Цінники з логотипом програми або інші позначення вже є у мережах: АТБ, Епіцентр, Аврора, Таврія В, Копілка, WOG, Comfy.

 

Додатково на сайті програми https://madeinukraine.gov.ua/ тепер доступний пошук товарів і магазинів.

 

Загалом кешбек вже нараховується на 203 тисячі українських товарів від 1137 українських виробників.

 

Як взяти участь у програмі?

 

Щоб отримувати кешбек від держави необхідно:

 

  1. Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро.
  2. Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки. І надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми.
  3. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек.
  4. У Дії в розділі Сервіси обрати картку «Національний кешбек» для виплат.

 

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму. Виключення — підакцизна продукція (пальне, тютюн та міцний алкоголь).  Також кешбек поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.

 

Максимальна сума виплат — 3 тис. грн в місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

 

Отримані за участь у програмі «Національний кешбек» кошти можна буде витратити на послуги — комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок,  спорт, кіно і інші. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

 

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Версія для друку