Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

“Допомога дітям України”: ще одна сім’я отримала допомогу

19 Червня 2020 • 21:01

Кіл-сть переглядів: 866

Сьогодні чергова партія продуктових та гігієнічних наборів, які спрямовуються для підтримки багатодітних сімей, прибула на Житомирщину. Серед сімей, які отримали допомогу в рамках проєкту «Допомога дітям України» й багатодітна родина Чернових, яка живе в с.Іванківці Житомирської області. Мати Лілія та батько Ілля виховують п’ятеро дітей (трьох неповнолітніх та двох повнолітніх): Інна, Ольга, Іван, Аріна та Марія.

 

До сім’ї завітали т.в.о. начальника служби у справах дітей Житомирської ОДА Наталія Пилипчук, Національний консультант Lumos, Експертка з реформи ДІ при Уповноваженому Президента України з прав дитини Ксенія Зубрій та представники районної служби по правам дитини.

 

Проєкт «Допомога дітям України» створений для підтримки сімей, в які повернулися діти з інтернатних закладів за участі Конгресу українців Канади, Канадсько-Української фундації, Help Us Help та міжнародної корпорації Meest Express та за сприяння Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

 

Аріна та Марія Чернові навчаються в КНЗ «Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат», у 4 та 6 класах відповідно, у зв’язку з тим, що діти потребують інклюзивного навчання, яке на жаль у Вертокиївському загальноосвітньому навчальному закладі відсутнє. Син Iван навчається в Любарському професійному ліцеї.

 

Діти в сім’ї Чернових розумні та здібні та навідріз відмовляються повертатися до школи-інтернату, коли закінчиться карантин. Турбота їх батьків, міжнародна підтримка та сприяння місцевої влади допоможуть дітям залишитися в родині та щасливо зростати в рідному селі.

 

 

 

 

Версія для друку