Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ефективна співпраця з іноземними донорами та благодійниками продовжує давати результат, — Віталій Бунечко

17 Березня 2023 • 16:44

Кіл-сть переглядів: 285

Сьогодні рятувальники Житомирщини отримали від муніципалітету міста Дортмунд, який має солідарні відносини з Житомирською громадою, дві сучасні автодрабини MAN L-75, які допоможуть їм більш ефективно та безпечно виконувати поставлені завдання з порятунку людей.

 

До передачі обладнання долучилися начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та міський голова Сергій Сухомлин.

 

«Не зважаючи на повномасштабне вторгнення продовжується поповнення та оновлення автопарку Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на Житомирщині», — зазначив Віталій Бунечко.

 

Нещодавно коштом Держави було придбано більше десятка одиниць техніки й обладнання, загальною вартістю майже 84 мільйони гривень. Також підрозділи ДСНС, в рамках допомоги від BGV Charity Fund отримали сучасні Mitsubishi L200 та генератори для порятунку людей.

 

Передані сьогодні автодрабини призначені для гасіння пожеж та допомоги при екстрених ситуаціях. Максимальна висота підйому – 32 метри, що є співставній висоті 10-ти поверхового будинку. Крім того, вони оснащені спеціальними пристроями для підйому та пересування важких вантажів, що допомагають пожежникам в рятувальних операціях. Роботою драбини може керувати водій з платформи або рятувальник безпосередньо з люльки.

 

«Дякуємо нашим партнерам та друзям з Німеччини та бажаємо рятівникам спокійних чергувань, а якщо доведеться виїздити за викликом, нехай їм завжди вдається врятувати людей та самим повернутися додому неушкодженими», — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Також до комплектації автомобіля входять ноші, які можливо прикріпити до люльки і забезпечити жорстку фіксацію потерпілого й спустити з висоти до автомобіля швидкої. Наявний генератор дозволяє забезпечити освітлення місця проведення аварійно-рятувальних робіт.

 

Версія для друку