Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Фахівці Держпродспоживслужби Житомирщини здійснили понад тисячу обстежень закладів освіти щодо стану організації протиепідемічних заходів

11 Листопада 2020 • 08:51

Кіл-сть переглядів: 193

З початку запровадження адаптивного карантину фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснили 901 позапланову (в т.ч. комісійно) перевірку закладів дошкільної освіти, понад 1000 обстежень закладів загальної середньої освіти щодо стану організації протиепідемічних заходів та виконання рекомендацій, викладених у постановах Головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020 та № 55 від 22.09.2020 року.

 

У ході кожної п’ятої перевірки фахівці Держпродспоживслужби зафіксували порушення у сфері санітарного законодавства. Найпоширеніші з них: непроведення температурного скринінгу працюючого персоналу та дітей, відсутність адаптивних графіків проведення прогулянок та занять з метою недопущення об’єднання (змішування) груп, недостатня наявність антисептиків та дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту тощо).

 

З боку Держпродспоживслужби було підготовлено та направлено приписи з пропозиціями про усунення виявлених порушень; 18  адресовано до закладів дошкільної освіти та 68 – до закладів загальної середньої освіти. Крім того, до  адміністративної відповідальності у вигляді вжиття штрафних санкцій було притягнуто 47 відповідальних осіб.

 

На сьогодні в Житомирській області в умовах адаптивного карантину функціонує 521 з 636 закладів дошкільної освіти та 611 з 674-х закладів загальної середньої освіти (в т.ч.199 повноцінна форма, 412 – на дистанційній формі навчання), тому моніторингові обстеження за участю фахівців Держпродспоживслужби тривають.

 

Версія для друку