Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування. МІФ#5

17 Лютого 2022 • 12:41
Кіл-сть переглядів: 117
«По-перше, здорове харчування залежить здебільшого не від обладнання, а від дотримання нормативів та відповідальності, – зазначила перша леді. – Адже технологічні процеси приготування страв (варіння, тушкування, запікання) не змінилися. Хіба що смаженого тепер не буде. По-друге, на модернізацію харчоблоків держава активно виділяє кошти, цього року найбільше – 1,5 мільярда гривень. Тож чого не вистачає – те з’явиться».
«Коли кажуть, що кухарі не вміють, як у ресторані, то я кажу: не применшуйте навичок ваших кухарів! Людина або вміє готувати, або ні! Вони професіонали, вони опанують нові стандарти – протягом цього року ми запланували для них допоміжне навчання», – прокоментував Євген Клопотенко.
Нагадаємо, що в попередніх матеріалах було спростовано:
.
Міф#1. Цукор, сіль, хліб скасовані?;
Міф#4: “Меню Клопотенка” – обов’язкове для всіх.
Слідкуйте за наступними матеріалами в яких будемо детально інформувати про реформу шкільного харчування.