Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування. МІФ#5

17 Лютого 2022 • 12:41

Кіл-сть переглядів: 117

«По-перше, здорове харчування залежить здебільшого не від обладнання, а від дотримання нормативів та відповідальності, – зазначила перша леді. – Адже технологічні процеси приготування страв (варіння, тушкування, запікання) не змінилися. Хіба що смаженого тепер не буде. По-друге, на модернізацію харчоблоків держава активно виділяє кошти, цього року найбільше – 1,5 мільярда гривень. Тож чого не вистачає – те з’явиться».

«Коли кажуть, що кухарі не вміють, як у ресторані, то я кажу: не применшуйте навичок ваших кухарів! Людина або вміє готувати, або ні! Вони професіонали, вони опанують нові стандарти – протягом цього року ми запланували для них допоміжне навчання», – прокоментував Євген Клопотенко.

 

 

 

 

Нагадаємо, що в попередніх матеріалах було спростовано:

.

Міф#1Цукор, сіль, хліб скасовані?;

 

Міф#3: У школах немає обладнання для приготування нових страв, а кухарі не вміють готувати, «як у ресторанах»;

Міф#4: “Меню Клопотенка” – обов’язкове для всіх.

 

Слідкуйте за наступними матеріалами в яких будемо детально інформувати про реформу шкільного харчування.

 

Версія для друку