Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МКІП: На Google Arts & Culture з’явився спеціальний розділ про Україну

25 Листопада 2022 • 10:41

Кіл-сть переглядів: 143

24 листопада Google разом з Міністерством культури та інформаційної політики України за підтримки Першої леді Олени Зеленської презентували онлайн-простір української культури на платформі Google Arts & Culture – «Україна поруч» (Ukraine is Here).

 

Проєкт реалізовано завдяки партнерству Google та Міністерства культури та інформаційної політики України, а також 10 партнерів, що долучилися до створення українського розділу платформи Google Arts & Culture, серед яких: Національний художній музей України, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Музей театрального, музичного та кіномистецтва України та ін.

 

Українська культура репрезентована на власній сторінці чотирма розділами: Культура, Архітектура, Мистецтво та Природа.

 

За допомогою технології доповненої реальності в додатку Google Arts & Culture можно переглянути понад сорок 3D моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національна опера України. Унікальна колекція пропонує можливість ближче познайомитися з автентичними, інтерактивними історіями про українські мистецтво, архітектуру й природні ландшафти через музику, відео, віртуальні галереї, які зібрано вперше на одній платформі та в «один дотик».

 

Проєкт реалізовано завдяки партнерству Google та МКІП, а також 10 партнерів, що долучилися до створення українського розділу.

 

Довідково. Google Arts & Culture – це платформа, де зібрані цифрові версії мистецьких витворів та різноманітних об’єктів культури з понад 2000 закладів культури з 80 країн світу. На платформі розміщено 6 мільйонів артефактів (включно з фотографіями, відео, рукописами та іншими документами мистецтва, культури та історії), понад 400 тисяч творів мистецтва та понад 10 000 цифрових виставок.

Версія для друку