На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки
21 Листопада 2021 • 07:52
Кіл-сть переглядів: 54
Станом на 19 листопада здійснено 16 позапланових перевірок агропродовольчих ринків із 34, які розпочали свою роботу в районах області. Порушення виявлено на 2 ринках у смт Попельня та м.Радомишль – поодинокі випадки порушення маскового режиму відвідувачами. За результатами перевірок направлено 1 лист з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринку щодо усунення виявлених порушень та попереждено 4 особи, що здійснюють стихійну торгівлю, в 1 листі проінформовані органи місцевого самоврядування та в 1 правоохоронні органи.
На виконання протокольного рішення засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 13.06.2020р. №10 фахівцями територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 7 позапланових заходів державного нагляду (контролю), під час яких порушення виявлені на 3 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 2, дошкільної освіти – 1). За результатами перевірок направлено 1 лист з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, видано 1 припис та складено 3 протоколи про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП.
Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 108 перевірок суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлені на 22 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 12, непродовольчими товарами – 8, громадського харчування – 1, аптеках – 1). За результатами перевірок направлено 13 листів з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 2 листах проінформовані органи місцевого самоврядування, видано 4 приписи та складено 8 протоколів про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП.
Також проведена відповідна організаційна, санітарно-освітня та інформаційна робота. Зокрема до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.
Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.
Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.