Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки

06 Грудня 2021 • 09:28

Кіл-сть переглядів: 70

Станом на 6 грудня здійснено 26 позапланових перевірок агропродовольчих ринків області. Порушення виявлено на 2 ринках: м.Бердичева та смт Попільня  – на прилеглих до ринків територій наявна стихійна торгівля. За результатами перевірок повідомлено органи влади та правоохоронні органи.

.

Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 49 перевірки суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлено на 14 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 9, торгівлі непродовольчими товарами – 2, закладах громадського харчування – 2, аптеках – 1). За виявлені порушення видано 3 приписи, суб’єктам господарювання направлено 8 листів про усунення виявлених порушень, складено 3 протоколи про адмінправопорушення по ст.42 КУпАП.

.

Також проведена відповідна організаційна, санітарно-освітня та інформаційна робота. Зокрема до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.

.

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

.

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

.

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі

Версія для друку