Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку Віталій Бунечко завітав до жителів Бердичівського геріатричного пансіонату

30 Вересня 2022 • 18:30

Кіл-сть переглядів: 156

30 вересня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко привітав жителів Бердичівського геріатричного пансіонату з Міжнародним днем людей похилого віку та Днем ветерана.

«Це хороша нагода ще раз засвідчити повагу ветеранам, нашим батькам і матерям та старшим друзям. За їхніми плечима – поважний життєвий досвід. Дуже вражає ставлення працівників пансіонату до підопічних. Вони знають кожного на ім’я та по батькові, відчутна повага, турбота і тепло. Головне, як кажуть працівники пансіонату, не дати підопічним відчути себе самотніми, а святкових днів тут особливо чекають. Адже до багатьох тутешніх постояльців їхні родини не можуть дістатися через війну», – зазначив Віталій Бунечко.

Також він додав, що Бердичівський пансіонат став другою домівкою не лише для багатьох людей поважного віку з Житомирщини, а й розкрив свої гостинні двері для переселенців, які вимушені були рятуватися від війни. Зокрема на початку війни за сприяння Житомирської ОВА заклад прихистив 35 жінок із Комишівського психоневрологічного інтернату, що на Донеччині. Їх долею опікуються понад 100 фахівців своєї справи, які забезпечують для кожної максимально наближені до домашніх умови, комфортний побут, якісне харчування та медобслуговування.

«Спілкування з підопічними геріатричного пансіонату нагадало про те, як мало потрібно, щоб подарувати гарні емоції тим, хто цього потребує. Найбільше багатство літніх людей – досвід, знання, вміння, мудрість, повинні стати справжніми помічниками молоді, яка розбудовує сучасний світ й бореться з російським ворогом», – підсумував начальник ОВА.

Нагадаємо, що з перших днів війни Житомирщина надає прихисток та підтримує осіб з інвалідністю.

 

 

Версія для друку