Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко долучилася до наради Мінрегіону з питань відновлення України

04 Серпня 2022 • 13:57

Кіл-сть переглядів: 291

Сьогодні, 04 серпня, з метою якісної підготовки проєктних пропозицій та особливостей реалізації проєктів у рамках Програми з відновлення України перша заступниця начальника Житомирська ОВА Наталія Остапченко взяла участь в онлайн-нараді під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій України Івана Лукері. Участь в онлайн-нараді також взяла директорка Департаменту регіонального розвитку ОВА Інна Хоменко.

 

На нараді було обговорено Закон України від 14 липня 2021 року № 1645-IX, яким ратифіковано Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України».

 

Відповідно до цієї угоди передбачається залучення 340 млн євро для фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів із відновлення соціальної та критичної інфраструктури у регіонах, що постраждали внаслідок військової агресії рф (підконтрольні Уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

 

Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Наразі перед Житомирською ОВА стоїть першочергове завдання надати пропозиції про участь у відборі проєктів до 02 вересня 2022 року включно.

 

Нагадаємо, що Міністерством розвитку громад та територій України відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 р. № 1324 (зі змінами), оголошено відбір проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції в рамках Програми з відновлення України.

 

Детально з умовами відбору можливо ознайомитися на сайті Мінрегіону.

 

Нагадаємо, що 02 серпня в рамках робочої поїздки до Житомирської області заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка керівництво Житомирської ОВА обговорило з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом план швидкого відновлення регіону.

 

Версія для друку