Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Федько відзначив кращих пасічників Житомирської області з нагоди професійного свята

18 Серпня 2021 • 17:20

Кіл-сть переглядів: 239

Сьогодні, 18 серпня, заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько відзначив кращих пасічників Житомирської області з нагоди їх професійного свята — Дня Пасічника. Також до урочистостей долучилися заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма та директор департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації Наталія Арендарчук.

 

Так, Олександр Федько нагородив бджолярів Житомирщини Почесними грамотами Житомирської ОДА та Подяками голови Житомирської облдержадміністрації.

«Щиро вітаю вас з професійним святом. Ваша робота надзвичайно кропітка, відповідальна та важлива. Мені приємно, що ви є серед лідерів з виробництва меду та продуктів бджільництва в Україні. Хочу побажати вам наснаги, успіхів у вашій справі та дякую вам за те, що не забуваєте давні традиції пасічників» — сказав Олександр Федько.

Нагадаємо, що 13 серпня у Житомирі відбувався ярмарок-продаж продукції бджільництва, до якого долучилася перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

 

Довідково. День пасічника – професійне свято бджолярів, яке в Україні почали відзначати з 1997 року.

 

Свято встановлене Указом Президента № 815/97 і відзначається щорічно 19 серпня.

 

Кожна сьома тонна світового меду – українська. А Житомирщина є лідером з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва. За інформацією департаменту  агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік.

 

Станом на 01 січня 2021 року, всіма категоріями господарств області було вироблено 7073 т меду, що на 359 т або на 4,8% менше ніж у попередньому році. Основну частку виробництва меду забезпечують господарства населення – 99,3%, утримуючи 99,0 % всіх бджолосімей області.

 

 

Версія для друку