Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пекін-2022: підсумки виступів українських спортсменів 10 лютого

11 Лютого 2022 • 09:26

Кіл-сть переглядів: 154

10 лютого у Пекіні-2022 українські олімпійці змагалися у чотирьох фіналах – з фігурного катання, гірськолижного та санного спорту і лижних гонок. Найкращий результат дня, 11 місце, показали наші саночники в естафеті. Перші тренувальні заїзди в бобслеї провела дебютантка Олімпіади Лідія Гунько в новій олімпійській дисципліні – жіночому монобобі. Детальніше про результати українців у нашому традиційному огляді олімпійської доби.

 

Фристайл.

 

Без українців відбулися змішані командні змагання у фристайлі – дебютній дисципліні в Пекіні-2022. Дмитро Котовський, Анастасія Новосад і Олександр Окіпнюк напередодні виступу отримали позитивні тести на Covid-19 і українська команда не змогла виставити повноцінний склад з трьох фристайлістів і вийти на старт.

 

Фігурне катання.

 

Дебютант Олімпійських ігор Іван Шмуратко посів 24 місце у чоловічому одичному катанні. У довільній програмі він опустився на дві позиції нижче порівняно з короткою програмою. На минулих Олімпійських іграх-2018 представники України не пройшли до фіналу: Ярослав Паніот зупинився на 30 позицій в короткій програмі.

 

Скелетон.

 

Владислав Гераскевич – на 16 місці з 25 атлетів за підсумками перших двох заїздів. Українець був 18 у першій спробі, але зміг відіграти дві позиції у другому спуску. Медалі у чоловічому скелетоні розіграють завтра у четвертому заїзді. Для 23-річного Владислава Гераскевича – це друга Олімпіада в кар’єрі. У Пхьончхані-2018 він фінішував на 12 місці.

Гірськолижний спорт.

 

Іван Ковбаснюк показав 14 результат в альпійській комбінації. Представник України вдруге в історії Олімпіад фінішував у топ-15 у цій дисципліні. У Нагано-1998 Микола Скрябін посів 12 місце.

 

Лижні гонки.

 

Українки залишилися поза топ-50 в індивідуальній класичній гонці на 10 кілометрів. Марина Анцибор показала 58 результат, Вікторія Олех – 76, а Валентина Камінська – 79 серед 98 спортсменок.

 

Бобслей.

 

Лідія Гунько після перших двох тренувальних заїздів у монобобі займає 19 місце серед 20 учасниць. Медалі у цій дисципліні будуть розіграні 13 лютого.

 

Санний спорт.

 

Команда України у складі одиночників Юліанни Туницької та Антона Дукача, а також двійки Ігор Стахів–Андрій Лисецький зайняла 11 місце в естафеті. До топ-10 їм не вистачило лише 5 сотих секунди.

 

Слідкуйте за виступами українських атлетів на офіційному сайті зимових Олімпійських ігор.

 

В Україні офіційним транслятором Олімпіади є Суспільне мовлення. Тож вболівайте за наших на сайті Суспільне Спорт.

 

Версія для друку