Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Переможемо коронавірус разом: Віталій Бунечко обговорив із керівниками релігійних організацій Житомирщини протиепідемічні заходи

13 Жовтня 2020 • 15:52

Кіл-сть переглядів: 513

Протягом останніх тижнів у Житомирській області стрімко погіршилася ситуація із захворюванням на COVID-19 та щодня спостерігається зростання кількості нових випадків захворювання. 

 

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко сьогодні, 13 жовтня, на зустрічі з керівниками релігійних організацій Житомирщини за участю заступника голови ОДА Віктора Градівського та представників Департаменту культури, молоді та спорту ОДА.

 

Найдієвішим способом зупинити поширення коронавірусної інфекції є суворе дотримання карантину та проведення протиепідемічних заходів.

“Відповідальне ставлення кожного до свого власного та здоров‘я оточуючих, чітке дотримання карантинних норм та санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень”, – зауважив голова ОДА.

Зважаючи на те, що 4 міста на 12 районів Житомирської області з вчорашнього дня, 12 жовтня, віднесено до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, Віталій Бунечко нагадав священнослужителям області вимоги до даної “карантинної зони”, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

 

Так, на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для “зеленого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, забороняється проведення масових (спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід.

 

При цьому організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи.

 

Продовжує діяти заборона щодо перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

 

Нагадаємо, що з початку спалаху в Україні епідемії коронавірусу Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації щодо проведення богослужінь на період карантину:

 

за можливості на період карантину максимально обмежити проведення служіння, які передбачають присутність людей та, за можливості, проводити їх в онлайн-режимі;

рекомендувати не прикладатися до ікон на період карантину;

рекомендувати дотримуватися дистанції мінімум 1,5-2 метра;

розмістити у храмах антисептичні засоби;

рекомендувати на період карантину не вітатися за руки, не цілувати та не обіймати один одного;

закликати вірян на час всеукраїнського карантину особливо пильно стежити за власним здоров’ям та за появи перших симптомів респіраторних захворювань одразу звертатися до лікаря;

якщо віряни повернулися із країни, де було виявлено COVID-19, закликати самоізоляцію на час інкубаційного періоду (протягом 14 днів).

 

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час щотижневого брифінгу, 12 жовтня, повідомив, що за тиждень захворіли 1579 жителів Житомирщини та понад 20 осіб померли від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою. 

 

Версія для друку