Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Превентивна робота у Житомирській області із запобігання нещасним випадкам на водоймах

26 Червня 2020 • 16:28

Кіл-сть переглядів: 295

Рятувальники Житомирщини занепокоєні ситуацією, що склалася в регіоні із загибеллю людей на водних об’єктах. З початку року в області потонуло 20 осіб, з яких двоє дітей. 7 випадків із зазначеної кількості сталися лише упродовж червня, тобто з початку купального сезону. Усі трагедії сталися у місцях стихійного відпочинку населення.

 

Основні причини загибелі – це купання у невстановлених місцях з порушенням правил поведінки на воді, відпочинок на воді у стані алкогольного сп’яніння та бездоглядність за дітьми.

 

Аби запобігти подальшому приросту пригод на воді, рятувальники об’єднали свої зусилля із представниками ювенальної превенції, підписав меморандум щодо проведення спільної превентивної роботи.

 

Зокрема, 25 червня в смт Народичі місцеві рятувальники спільно з поліцейськими рейдували річкою Уж. Зустрічаючись з відпочивальниками, серед яких переважна більшість діти, вони проводили профілактичні бесіди та вручали листівки з елементарними правилами безпеки на воді.

 

Подібна робота відбулася і у Ружині та обласному центрі. В Житомирі до заходу також долучилися представники служби у справах дітей Житомирської ОДА, волонтери організації «Юні вартові правопорядку Житомирщини» та засоби масової інформації. Через місцеві медіаресурси журналісти намагатимуться вплинути на свідомість громадян. 

 

Версія для друку