Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України підписав Закон щодо спрощення процедур у сфері містобудівної діяльності в умовах воєнного стану

09 Червня 2022 • 12:01

Кіл-сть переглядів: 219

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон № 2254-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності».

 

Закон значно прискорить та спростить відбудову наших міст та сіл, а також створить можливості для забезпечення тимчасовим житлом громадян, які втратили домівки внаслідок військових дій. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Зроблено черговий крок у напрямку спрощення процедур у сфері містобудівної діяльності. Підписаний Президентом Закон покликаний розв’язати низку містобудівних питань, які виникли внаслідок багаточисельних руйнувань та потребують оперативних дій. Він також сприяє комплексній відбудові та підтримці життєдіяльності громад. Зокрема, пропонує стратегічні підходи до відновлення зруйнованих населених пунктів», — наголосив Олексій Чернишов.

Закон:

 

  • визначає шляхи відбудови зруйнованих населених пунктів;
  • визначає процедури розміщення тимчасових споруд, призначених для тимчасового проживання та обслуговування громадян, які втратили житло;
  • спрощує процедури та механізми капітального будівництва об’єктів для тимчасового проживання осіб, які втратили житло (зокрема, процедури виділення земельних ділянок);
  • врегульовує процедури, пов’язані з розміщенням виробничих потужностей переміщених (евакуйованих) підприємств.

 

Крім того, Закон впроваджує новий спеціальний вид містобудівних програм — Програму комплексного відновлення населеного пункту (території), яка має визначити просторові та соціально-економічні пріоритети, а також комплекс заходів для забезпечення відновлення кожного регіону, населеного пункту, кожної території, яка зазнала втрат і руйнувань внаслідок бойових дій.

 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, Уряд спростив порядок оновлення будівельних норм на час дії воєнного стану.

 

Версія для друку