Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сьогодні Віталій Бунечко братиме участь у виїзному засіданні Робочої групи Комітетів ВРУ в Олевську

09 Липня 2020 • 12:20

Кіл-сть переглядів: 136

Про причини виникнення та запобігання лісовим пожежам говоритимуть в Олевську Житомирської області.

 

Сьогодні, 09 липня, тут проходитиме виїзне засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування та Комітету з питань правоохоронної діяльності.

 

Від Житомирської області участь у виїзному засіданні візьмуть голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, заступник голови ОДА Віктор Градівський, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, начальник Управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський, а також керівництво Олевського та Овруцького районів,  силових структур області, лісгоспів та інших установ.

 

У рамках робочої поїздки до Житомирської області члени Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування (голова – Олег Бондаренко) та Комітету з питань правоохоронної діяльності (голова – Денис Монастирський) планують оглянути території, де навесні цього року виникли масштабні пожежі, зокрема у Народицькому, Овруцькому, Олевському та Лугинському районах, а також території санітарної вирубки лісу та нових лісових насаджень.

 

Довідково. Станом на 07 липня 2020 року в Житомирській області виникло 1646 пожеж в екосистемах загальною площею 46 тис. га. З них: у лісових масивах – 456 пожеж, загальною площею – 43 тис. га; на торфополях – 36 пожеж, загальною площею – 107,2 га; суха трава – 1154 пожежі, загальною площею – 2,5 тис. га.

 

У квітні поточного року на територіях північних районів області виникло 3 масштабні лісові пожежі:

 

5 квітня на території 3-х лісництв Народицького району. Загальна площа пожежі склала близько 7 тис. га. 14 квітня 2020 року пожежа ліквідована;

 

у ніч з 16 на 17 квітня п.р. року на території Овруцького району виникла лісова низова пожежа на площі понад 35 тис. га, яку в подальшому було класифіковано як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Ліквідація пожежі тривала більше 2 тижнів, проте 4 травня її повністю було ліквідовано;

 

28 квітня виникла пожежа на площі 0,5 га в Перганському лісництві «Поліського природного заповідника» Олевського району. Через сильні пориви вітру полум’я швидко поширилось на велику площу. 05 травня 2020 року пожежу ліквідовано.

 

Версія для друку