Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Спільно з ЮНІСЕФ продовжуємо вдосконалювати стан захисних укриттів у закладах освіти Житомирщини, – Віталій Бунечко

03 Жовтня 2022 • 18:00

Кіл-сть переглядів: 428

Сьогодні, 03 жовтня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко зустрівся з представниками Генерального директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту й гуманітарної допомоги та нашими партнерами з ЮНІСЕФ.

 

Участь у робочій зустрічі також взяли заступник начальника ОВА Юрій Денисовець, в.о. директора установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області», керівник проєкту ЮНІСЕФ в Житомирській області Маргарита Сіранчук, а також представники профільних структурних підрозділів ОВА.

 

Учасники зустрічі обговорили питання безпеки освітніх закладів Житомирської області.

“Ми продовжуємо розвивати нашу співпрацю із міжнародними партнерами для підтримки Житомирщини в умовах військової агресії росії. Адже Дитячий фонд ООН визначив одним із пріоритетів своєї діяльності покращення освітніх умов в українських школах та садочках, а також безпеки дітей, зокрема допомогу в облаштуванні й забезпеченні укриттів усім необхідним”, – зазначив Віталій Бунечко.

Було розглянуто успішні приклади реалізації безпекової програми команди ЮНІСЕФ у Житомирському районі. Першою чергою йшлося про ті заклади освіти, які надали приміщення для навчання дітей із житомирського ліцею № 25, ЗОШ № 28 та Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика, де укриття для школярів облаштовують разом із міжнародними партнерами.

 

Загалом у рамках Заяви про співпрацю з Житомирською обласною військовою адміністрацією Фонд виділив на такі проєкти, що реалізуються в навчальних закладах області, понад 16 млн грн.

 

Як було підкреслено на зустрічі, досвід реалізації проєктів ЮНІСЕФ на Житомирщині представники Єврокомісії планують використати при визначенні нових напрямків допомоги Україні, зокрема і Житомирській області, особливо в частині обладнання укриттів біля об’єктів соціальної інфраструктури.

“Впевнений, що спільно з міжнародними партнерами ми продовжимо вдосконалювати стан захисних укриттів у закладах області, щоб зробити їх максимально зручними та безпечними для громадян”, – підсумував начальник Житомирської ОВА.

Нагадаємо, що під час зустрічі з виконавчою директоркою Дитячого фонду ООН Кетрін Расселл Віталій Бунечко подякував за активну позицію команди ЮНІСЕФ у всебічній допомозі Житомирщині. 

 

 

Версія для друку