Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Національній бібліотеці України для дітей відбувся круглий стіл щодо обговорення проєкту ЗУ «Про бібліотеки і бібліотечну справу»

03 Лютого 2023 • 15:38

Кіл-сть переглядів: 365

В. о. директора Обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради Світлана Гресь долучилася до роботи круглого столу, який відбувся 2 лютого 2023 року у Національній бібліотеці України для дітей. Також участь у засіданні взяли народні депутати України — голова  Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв та його заступниця Євгенія Кравчук, а також директори бібліотек для дітей  Житомирської, Кропивницької, Чернігівської та Хмельницької областей, представники громадських організацій.

 

Учасники круглого столу обговоили питання функціонування бібліотек у сучасних реаліях, а також вносили деякі пропозиції щодо врахування в сам законопроєкт та ділилися досвідом роботи.

 

Довідково. Закон України Про бібліотеки і бібліотечну справу визначає статус бібліотек, правові та організаційні засади діяльності бібліотек і бібліотечної справи в Україні. Цей Закон гарантує право на вільний доступ до інформації, знань, залучення до цінностей національної та світової культури, науки та освіти, що зберігаються в бібліотеках.

 

Версія для друку