Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У рамках співпраці з ЮНІСЕФ на Житомирщині триває робота із забезпечення необхідних послуг для дітей

29 Червня 2022 • 13:01

Кіл-сть переглядів: 251

Про це повідомляє Служба у справах дітей Житомирської ОВА.

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) з початку конфлікту на сході України працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, навчання з питань мінної небезпеки, охорони здоров’я матері та дитини, а також послуг для людей, що  живуть із ВІЛ/СНІДом.

 

Угода про співпрацю, яку було підписано 11 червня під час зустрічі начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка із головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним дає можливість для розвитку таких важливих для Житомирщини напрямків, як медицина, освіта, безпека дітей, підтримка дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, сприяння розвитку молоді та спорту, розв’язання екологічних питань.

 

У рамках такої співпраці спеціалісти служб у справах дітей, центрів соціальних служб, соціального захисту населення області отримають 100 ноутбуків від ЮНІСЕФ для якісної організації соціального захисту та забезпечення необхідних послуг для дітей та їх батьків, а саме:

 

  • підтримка вразливих сімей з дітьми включаючи дітей з інвалідністю, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та в альтернативних формах виховання;
  • навчання працівників соціальної сфери;
  • превентивні заходи щодо всіх видів насильства, послуги у громадах.

 

Нагадаємо, що 22 червня у Березівській територіальній громаді відбулося відкриття притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

 

Довідково. Станом на 29 червня у Житомирській області перебуває 232685 дітей, з їх числа 22924 — внутрішньо переміщені особи. Так, на обліку служб у справах дітей перебуває 3081 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, а також 2980 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Також у регіоні функціонує 69 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 462 дитини, та 145 прийомних сімей – 277 дітей. В сім’ях опікунів, піклувальників (1609 сімей) проживає 2271 дитина.

 

Крім того, на території області перебувають 3 ДБСТ, 3 ПС та діти під опікою, які прибули з інших областей, всього 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

На Житомирщині функціонують 10 центрів соціальних служб: обласний, 4 міських та 5 центрів соціальних служб, створених у територіальних громадах області, в яких працюють 90 осіб, із них 46 фахівців із соціальної роботи.

 

В міських, селищних, сільських радах області працюють 130 фахівців із соціальної роботи.

 

Також у області попри складні умови війни продовжується робота з усиновлення дітей.

Версія для друку