Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській області 77% адміністративних послуг у сфері земельних відносин громадяни отримали на безоплатній основі

07 Грудня 2021 • 16:18

Кіл-сть переглядів: 161

Упродовж січня-листопада 2021 року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області надали громадянам 219 тис. адміністративних послуг, з них 168 тис. (77%) – безоплатні. Найбільш запитуваними стали послуги з видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (72 тис.) та державної реєстрації земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру (68 тис.).

 

За 51 тис. (23%) адмінпослуг, наданих на платній основі, до місцевих бюджетів Житомирщини надійшло 5,8 млн грн. З них найбільші надходження бюджети отримали за видачу витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку – 5,3 млн грн. Ще 334 тис. грн надійшло за виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яка була допущена не з вини органу, що здійснює його ведення.

 

Довідково. Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами Центрів на Єдиному державному порталі адміністративних послуг.

Версія для друку