Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#UAразом: Учасники проєкту «Сильні» надають допомогу особам, постраждалим від сексуального насилля під час війни

04 Жовтня 2022 • 17:39

Кіл-сть переглядів: 160

Проєкт «Сильні» – ініціатива агенції соціальних змін Nudge, яка стала можливою завдяки потужній підтримці партнерів, волонтерів та всіх українок та українців. Проєкт спрямований на допомогу особам, які зазнали сексуального насилля, вчиненого російськими окупантами.

 

Організатори проєкту сформували команду професіоналів, заручилися підтримкою партнерів, а доброчинці сформували потужний благодійний фонд. Разом вони робитимуть усе для того, щоб жоден чи жодна не почувалися покинутими.

 

Наразі проєктом передбачені такі напрямки допомоги:

 

фінансово-медична — благодійний фонд, який систематично поповнюють доброчинці, покриє витрати потерпілих на медичні маніпуляції та курси реабілітації;

 

правова допомога — ви можете анонімно поспілкуватись із юристом та зрозуміти, що вам робити далі. Також, якщо ви готові документувати злочини проти вас, юристи зроблять все за усіма правилами та відправлять у необхідні інстанції;

 

психологічна допомога та спілкування за принципом «рівний-рівному» — якщо ви потребуєте консультації чи терапевтичного курсу, фахівці благодійного фонду допоможуть вам підібрати спеціаліста;

 

допомога у спілкуванні з медіа — у випадку, якщо ви готові та хочете розповісти вашу історію українським чи міжнародним ЗМІ, благодійний фонд допоможе провести інтерв’ю. Ви також зможете заручитися підтримкою психолога та адвоката.

 

Як зазначають організатори проєкту, вся перелічена допомога є безоплатною.

 

Щоб отримати допомогу, потрібно написати на електронну адресу: sylni.ukraine@gmail.com (тема листа: «Отримати допомогу»).

 

Також можна сповістити благодійний фонд про готовність надати допомогу постраждалим: sylni.ukraine@gmail.com (тема листа: «Надати допомогу»).

 

Детальніше про проєкт можна дізнатися у телеграм-чаті або на сторінці Instagram.

 

Нагадаємо, що для осіб, постраждалих від сексуального насильства, діє «гаряча лінія».

Версія для друку