В Олевській громаді впроваджується система безпечності харчової продукції HACCP
07 Грудня 2021 • 10:35
Кіл-сть переглядів: 95
Міністерство розвитку громад та територій продовжує розповідати про успішні практики територіальних громад України.
✔️ В Олевській громаді впроваджується система безпечності харчової продукції HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Зокрема, у Біотехнологічному ліцеї «Радовель» (https://bit.ly/3xGll75) організовано харчування за цим принципом. Тут встановлено сучасне обладнання, а страви готують за рецептурником Євгена Клопотенка. А щоп’ятниці учні куштують їжу, яка їм найбільше подобається. Вони самі пропонують меню на цей день у закритому акаунті Instagram.
✔️ У Львівській області Давидівська громада (https://bit.ly/3G348rD) запровадила посаду еколога. Протягом тридцяти років жителі Давидова та інших сіл засипали сміттям місцевий кар’єр, довколишні яри та узлісся. З появою еколога у селі припинили палити суху траву, а яри та узлісся — більше не сміттєзвалища. Всюди встановили відеокамери та відповідні попереджувальні таблички. Більшість жителів уклали договори на вивезення сміття.
✔️ Матвіївська громада (https://bit.ly/3EaQody) на Запоріжжі створила Центр надання соціальних послуг. У громаді є люди, які потрапили у складні життєві обставини та потребують допомоги. У Центрі працює вісім працівників, серед них – психолог. Основні зусилля сільська соціальна служба спрямовує на виявлення та профілактику у дітей порушень зі здоров’ям, підтримку багатодітних родин, а також жителів, які опинились у складній життєвій ситуації. Так, крім надання соціальних послуг, виділяються кошти з цільової програми сільради «Турбота» для малозабезпечених людей.
Успішні громади – успішна Україна!