Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні проходить національна кампанія до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

17 Листопада 2022 • 17:30

Кіл-сть переглядів: 725

Попри війну 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди відзначатимуть на державному рівні. Таке рішення про вшанування українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета й педагога прийняв Кабінет Міністрів під час засідання 12 жовтня.

 

В органах державної влади та місцевого самоврядування, в закладах освіти, культури, наукових установах, музеях України відбудеться низка заходів (тематичні виставки, круглі столи, бесіди, семінари, літературні читання, екскурсії). Їх присвятять творчій та культурно-громадській діяльності відомого українця.

 

Святкування 300-річчя Григорія Сковороди — одна з ключових культурно-мистецьких подій 2022 року.

 

06 лютого 2022 року — за 300 днів до святкування 300 років від дня народження Григорія Сковороди, Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало айдентику національної кампанії «Світ Сковороди». Звичайно, всенародне святкування цієї важливої для кожного українця дати, відбувалося би за планом в усіх куточках України, якби не внесла в наше життя свої корективи війна, яку розпочала росія 24 лютого.

 

російські окупанти зруйнували Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка під Харковом 07 травня 2022 року.

 

Проте національний проєкт «Світ Сковороди» в Україні триває попри війну, Україна віддає шану генію Сковороди.

 

Цей проєкт розробив переможець мистецького конкурсу МКІП ― комунікаційна агенція Postmen у партнерстві з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем.

 

Брендбук проєкту доступний на сайті МКІП та Держмистецтв для використання у заходах до 300-річчя філософа.

 

Версія для друку