Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Відновлення стало одним з головних наших пріоритетів практично з перших місяців війни, — Віталій Бунечко під час пресбрифінгу

26 Травня 2023 • 11:48

Кіл-сть переглядів: 308

В рамках прес-туру “Місцеві громади Житомирщини  в умовах воєнного стану. Виклики та досягнення”, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко зустрівся з журналістами з різних регіонів України.

 

«Доброго дня, шановні журналісти, радий вітати вас на майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації. Тема нашого бриіфнгу сьогодні — це старт масштабної програми відновлення та відбудови соціальної інфраструктури», — сказав Віталій Бунечко.

 

Начальник ОВА зазначив, що масштабна програма відновлення соціальної інфраструктури на Житомирщині має розпочатися найближчим часом. За час повномасштабного вторгнення спільними зусиллями держави, міжнародних партнерів, громад, бізнесу та волонтерів вдалося відновити більше ніж 1800 об’єктів.

 

«Зараз перелік проєктів, які будуть фінансуватися з Фонду відновлення, знаходиться на остаточному затвердженні  Міжвідомчої робочої групи під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Попередній відбір ми вже пройшли. Зараз чекаємо на затвердження. Тож кінцева кількість проєктів ще може бути змінена», — зауважив Віталій Бунечко.

 

Також в рамках прес-туру журналісти поспілкувалися з представниками благодійного фонду «Рокада» та відвідали місце компактного поселення ВПО у селі Соколів Курненської громади.

 

Варто зазначити, що благодійний фонд є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Організація надає благодійну допомогу, психологічні, соціальні та правові послуги для ВПО в місцях їх компактного проживання.

 

В Житомирську область вже прибуло та розміщено 67 тисяч внутрішніх переселенців, найбільше з Донецької області — 9364 осіб, Луганської — 3501, Криму — 205, Харківської — 3608, Запорізької — 1987 та Херсонської області — 3504 осіб.

 

Вже у Звягелі журналісти мали змогу відвідати підриємство, яке з жовтня минулого року релоковане до Житомирської області, де продовжує роботу та надає робочі місця. ТОВ «Спіко Груп» було засноване на Харківщині і вже майже 10 років успішно працює та випускає різне сантехнічне обладнання.

 

Додатково учасники прес-туру оглянули сучасний швейно-виробничий комплекс «LESYA», який з перших днів війни включився до пошиву різного асортименту необхідних речей на потреби ЗСУ.

 

На завершення журналісти відвідали клубу верхової їзди «Щаслива підкова», який переїхав з Харкова  до Троянова (Новогуйвинська громада).

 

Керівниця клубу Анна Шульга у жовтні минулого року перевезла сюди своїх коней та облаштувала стайню «Щаслива підкова». До того з чоловіком і трьома дітьми мешкала у Харкові, на переїзд зважилися через війну та постійні обстріли. Загалом було врятовано до 200 коней.

 

 

 

Версія для друку