Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Відповідальність за знищення лісу в рази менша за шкоду, якої завдають лісопорушники, – Віталій Бунечко

09 Липня 2020 • 15:51

Кіл-сть переглядів: 186

На цьому наголосив у своєму вступному слові голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час виїзного засідання Робочої групи Комітету з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому.

 

Нагадаємо, що виїзне засідання Робочої групи комітетів Верховної Ради України проходить сьогодні, 9 липня, в м. Олевськ, за участі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, народних депутатів України. Житомирщину на засіданні представляють голова ОДА  Віталій Бунечко, голова обласної ради Володимир Ширма, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, заступник голови ОДА Віктор Градівський.

 

«За останні 30 років на Житомирщині цієї весни були наймасштабніші лісові пожежі, які завдали шкоди як екосистемам регіону, так і знищили будинки жителів сіл Личмани та Магдин в Овруцькому районі. На жаль, досі відповідальність за знищення лісу в рази менша за шкоду, якої завдають лісопорушники», наголосив Віталій Бунечко.

 

Також голова ОДА підкреслив, що завдяки роботі правоохоронних органів на території Житомирщини об’єми незаконного видобутку бурштину, рубки дерев значно скорочені. Робота у цих напрямках продовжується.

Версія для друку