Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Військові облігації, пільгова іпотека: Михайло Федоров розповів про нові послуги, які з’являться в Дії

23 Вересня 2022 • 10:21

Кіл-сть переглядів: 112

Попри війну, економіка країни працює: бізнес сплачує податки, митниця функціонує, українці отримують соціальні виплати. І все це можливо завдяки цифровим рішенням. Мінцифри продовжує запускати нові послуги та сервіси, які спрощують життя українців, прибирають корупцію та бюрократію.

 

Які оновлення чекати в Дії найближчим часом та як технології допомагають під час війни, розповів Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю НВ.

 

Вже наступного тижня в Дії можна буде купити військові облігації. Це можливість підтримати українську економіку, нашу армію та зробити так, щоб ваші гроші працювали. Також у роботі – пільгова іпотека та розмитнення авто. У застосунку готують до запуску отримання дозволу на виїзд дитини за кордон. Завдяки цій послузі можна не звертатися до нотаріуса. Один із батьків за згодою іншого зможе просто безоплатно оформити його в Дії. До того ж працюємо над антикорупційною послугою — реєстрацією та переєстрацією авто без походу до центру МВС.

 

Михайло Федоров додав, що в роботі проект щодо цифрових судів, але ця галузь потребує часу, оскільки досить важка для трансформації. А ще продовжуємо цифровізувати соціальну сферу.

«Ми хочемо зробити всі соцпослуги автоматичними, без чиновників та в онлайні. Від оформлення статусу ВПО до отримання пенсій та встановлення інвалідності. Це дуже важка системна реформа, бо вона потребує створення єдиної інформаційної бази. З погляду державного менеджменту – це дуже важливий проект. Крім якісного сервісу для людей, він означає верифікацію інформації та видалення із системи “мертвих душ”. А це своєю чергою — економія грошей на неефективних виплатах, завдяки якій з’являється можливість індексувати інші», — зазначив Михайло Федоров.

Міністр розповів про застосування технологій у кіберпросторі та на фізичному полі бою. А також зазначив, що в України є всі шанси стати цифровою країною №1 у світі за 1–1,5 року, якщо продовжимо рухатися в теперішньому темпі.

 

Нагадаємо, що у новому освітньому серіалі від “Дія. Цифрова освіта” можна дізнатися, як купити або продати майно.

 

 

Версія для друку