Віктор Градівський долучився до VIII Міжнародної конференції з органічного виробництва

02 Листопада 2021 • 12:00
Кіл-сть переглядів: 137
Сьогодні, 02 листопада, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський та представники Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА взяли онлайн-участь у VIII Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління».
Конференція організована ГС «Органічна Україна» для виробників та переробників органічної продукції, закладів освіти, які готові брати відповідальність за здорове харчування дітей та мають намір нести освітню цінність через органічне харчування.
Основна мета конференції – подальша консолідація органічного ринку України і світу для створення можливостей для дітей харчуватися органічними продуктами.
Учасники конференції оговорили наступні питання: аналітики органічних харчових продуктів, інструменти посилення торгівлі органічними товарами, органічні продукти у реформі дитячого харчування, міжнародний досвід впровадження органічної їжі у школах.
З 2021 року Україна адаптує правила на ринку дитячого харчування під жорсткі європейські вимоги. Уже є перші кроки для того, щоб у школах та дитячих садках наші діти харчувалися більш якісно та здорово, а також менш шкідливо.
Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, Житомирщина уже має відповідну історію розвитку органічного виробництва. Станом на 2021 рік на території області виробництво органічної продукції проводять 20 підприємств у різних галузях, як сільськогосподарського виробництва так і переробки.
На сьогодні у заклади дошкільної та шкільної освіти постачають органічні продукти підприємства Житомирської області: ТОВ «Органік Мілк» та ФГ «Домашня курочка», ПП «Галекс-Агро», ТОВ «Органічний м’ясний продукт», АТ «Житомирський маслозавод», ПП «Імпак».
Враховуючи інтенсивний розвиток у світі ринку органічної продукції та маючи уже відповідний позитивний досвід в органічному виробництві, Стратегією розвитку Житомирської області на період до 2027 року визначено смарт-спеціалізацію регіону – інноваційне органічне сільськогосподарське виробництво та переробка його продукції.
В області виробникам органічної продукції надається всіляке сприяння. Починаючи із 2016 року, Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області передбачено фінансову підтримку для часткового відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції сільськогосподарським підприємствам.