Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів робочу зустріч щодо ахисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства

21 Січня 2022 • 15:23

Кіл-сть переглядів: 374

Сьогодні, 21 січня, заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський провів робочу зустріч з начальником відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Житомирської обласної прокуратури Оксаною Кайданович та директором Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оленою Грищук щодо реалізації пілотного проєкту на Житомирщині щодо захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус).

 

Так, учасники обговорили можливі шляхи реалізації такого проєкту у області, а також здійснення процесуальних дій в межах реалізації проєкту Барнахус.

 

Довідково. Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус) – це міждисциплінарний спеціалізований заклад, що створюється для проведення процесуальних дій з урахуванням відповідних положень Кримінального процесуального кодексу в дружньому до дитини середовищі та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації, а також надання комплексної соціальної, психологічної, правової, медичної та інших видів допомоги і послуг дітям – потерпілим або свідкам у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством.

 

Діяльність центру спрямовується на дітей віком до 18 років, які є потерпілими чи свідками в кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством.

 

Кризова підтримка, консультування та інформування на базі Центру можуть надаватись близьким членам сім’ї, що не є кривдниками.

 

У своїй діяльності Центр керується Конвенцією ООН про права дитини від 20 листопада 1989 р., Конвенцією Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, Європейською конвенцією про здійснення прав дітей, Міжнародними стандартами щодо правосуддя дружнього до дитини та іншими міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, рішеннями відповідних органів виконавчої влади, іншими нормативно правовими актами а також цим Положенням.

Версія для друку