Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко передав територіальним громадам Житомирщини ще 12 нових шкільних автобусів

04 Жовтня 2021 • 16:43

Кіл-сть переглядів: 496

Сьогодні, 04 жовтня, у Житомирській облдержадміністрації відбулося урочисте вручення шкільних автобусів територіальним громадам області.

 

У заході взяли участь голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, народний депутат України Арсеній Пушкаренко, представники територіальних громад Житомирщини, профільних структурних підрозділів ОДА та ЗМІ.

 

«Програма Президента України «Велике будівництво» дозволяє будувати нові школи та садочки. Проте не менш важливо безпечно добиратися до цих навчальних закладів. Для цього будуються дороги та закуповуються нові шкільні автобуси», — сказав Віталій Бунечко.

 

У рамках державної програми «Шкільний автобус» у 2021 році територіальним громадам Житомирщини вже придбано 12 шкільних автобусів на загальну суму майже 20 млн грн, з яких: 70 % – державний бюджет, 30 % – співфінансування територіальних громад. Ще 3 автобуси будуть передані громадам протягом цього року.

 

Голова ОДА також додав, що безпека і комфорт навчального процесу — це пріоритетне завдання для держави, яке сьогодні ставить перед місцевою владою Президент України Володимир Зеленський.

 

Довідково. За інформацією Департаменту освіти і науки ОДА, у 2021 році до закладів освіти забезпечується підвезенням 18 тис. учнів та 3 тис. педагогічних працівників, які проживають у сільській місцевості.

 

Парк шкільних автобусів в області становить 300 одиниць.

 

Упродовж останніх років було закуплено 56 автобусів:

2018 рік – 20 автобусів;

2019 рік – 20 автобусів;

2020 рік – 16 автобусів.

 

Версія для друку