Віталій Бунечко привітав працівників харчової промисловості з нагоди професійного свята

16 Жовтня 2020 • 16:30
Кіл-сть переглядів: 429
Цьогоріч День працівників харчової промисловості в Україні відзначатиметься 18 жовтня. Напередодні професійного свята голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко вручив відзнаки кращим фахівцям галузі на Житомирщині.
.
Так, дипломами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України нагороджено:
.
Гладченка Бориса – директора ТОВ «Рихальський завод сухого молока»;
Цему Людмилу – заступника генерального директора з якості ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат»;
Галецького Геннадія – генерального директора ТОВ «М’ясовита»;
Портянка Сергія – генерального директора ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»; Стретович Олену – директора ТОВ «Органік Мілк»;
Іскру Миколу – директора ТОВ «Твій хліб»;
Білецьку Вікторію – комерційного директора ТОВ «Агропродукт»;
Пліщук Лесю – директора ДП «Крупозавод «Озерянка» ТОВ «ІПС».
«Завдяки Вашій самовідданій праці підприємства харчової галузі Житомирщини завоювали передові позиції на внутрішньому продовольчому ринку та привернули до себе увагу споживачів за межами України. З року в рік істотно оновлюється асортимент продукції, поліпшується якість, удосконалюється виробничий процес. Все це – плоди ваших невтомних зусиль. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, добробуту, впевненості у майбутньому, а підприємствам — розвитку та процвітання!», – звернувся до працівників харчової промисловості Віталій Бунечко.
У Житомирській області харчова промисловість представлена м’ясопереробною, молокопереробною, рибопереробною, зернопереробною, хлібопекарською, кондитерською, цукровою, спиртовою, пивоварною та комбікормовою галузями.
.
На сьогодні в області функціонує 125 харчових підприємств основного кола та понад 200 малих, на яких працює майже 11 тисяч осіб.
.
За 2019 рік підприємствами харчової галузі реалізовано продукції на суму 11,4 млрд грн, що становить 25,2 % від загальнообласних обсягів реалізованої промислової продукції. За І півріччя 2020 року обсяг реалізованої продукції підприємствами з виробництва харчових продуктів і напоїв склав 4,6 млрд. грн.
.
Довідково. День працівників харчової промисловості відзначається в Україні щорічно у третю неділю жовтня згідно з Указом Президента України № 714/95 від 08 серпня 1995 року.
.